23 november 2019
15:00

Aneby SK

Referat: Månsarps IBK B - Aneby SK

Blev inte 2 raka segrar för H4. Men matchen var ändå rolig och titta på, då den bjöd på mycket målchanser, och bitvis bra spel. Skotten blev 37 -41. Vilket skvallrar om en öppen tillställning. Där båda lagen inte prioriterade försvarsspelet. Iallafall inte för oss som såg matchen.
Största "dramatiken" sker väl innan match. Domarna tycker våra dresser är för lika. Aneby har inget reservställ. Vi letar västar men har inte tillräckligt många för att ge våra motståndare. Då är det tur att vi har vår helt suveräne materialer Johan på plats. Som hämtar vårt vita ställ. Känns konstigt för killarna, och de blir lite förbannade. Vilket jag förstår. Får väl hoppas Aneby visar lite "goodwill" i returmötet.

Första perioden är målmässigt Aneby´s. Trots 16-16 i skott. De får dock lite renare lägen än oss. Samt får skjuta utifrån flera gånger utan att vi täcker ordentligt. De gör både 0-1 och 0-2 innan vi reducerar genom Leo. Hur bollen gick in vet varken vi eller Anebys målvakt, men plötsligt var det mål. Vi är med spelmässigt i matchen. Men de är som sagt hetare i avsluten. går upp till 1-6. 2 av deras mål görs av nr 13, deras lagkapten. Helt klart bäste bortaspelare. Ett av målen gör han i boxplay. Vi gör dock mål samma PP, genom Jonte, assisterad av Gustaf. Bra spel och snyggt skott. Paus

Andra perioden hinner bara bli 59 sekunder gammal innan Martin Karlsson blir utvisad. Aneby´s PP dock resultatlöst. Istället reducerar vi igen till 3-6, Leo, assist från Oliwer B. Sedan får Aneby 2 utvisningar. Och på deras andra utvisning gör vi 4-6 genom Tom. Vet inte om Aneby blev trötta där. Men Tom får gå rakt fram och sätta bollen utan att någon går på. Tid 11:25. 12:38, gör Tom 5-6 på egen hand. Men då kliver han fram, nr 13 i Aneby, och gör sitt 3:e mål. 5-7, 13:15.
Vi reducerar igen, Daniel bryter ett uppspel, och gör sitt första mål i lila.
Vi är sedan oerhört nära kvittering. Men istället för mål, så åker Hugo Krantz på en utvisning i hemjobbet. Paus 6-7
Skott 14-13

3:e börjar mer avvaktande. Vi har någon bra chans till kvittering. Men Aneby har en sekvens med ett jättetryck, då Hampus gör 3 bra räddningar, men direkt efter kommer 6-8. 07:42. 3 minuter senare, så får dock Hugo gör mål, och nu står det 7-8. Och vi har lägen för kvittering. Vi tar TO efter 15:31. Och sista 2 minuterna försöker vi med 6 mot 5 spel. Tyvärr gör misskommunikation på mittplan att Aneby får göra mål i tom kasse. Men vi försöker ändå efter detta, vilket är kul att se. Förlust tyvärr. Och det är ju första periodens 6 insläppta mål, som blir för jobbigt att hämta upp.

Tycker ändå att killarn spelar bra. Förstafemman, med 02:or och 03:or är intakt från förra veckan, och jag tycker den fungerar bra, trots någon naiv pass ibland. 2.a femman hade det lite svårare, framförallt i 3:e. Där kanske orken spelare in hos vissa ? 3:e femman är väldigt bra offensivt tycker jag. Skapar mycket chanser, och borde kanske gjort något mer mål. Den var också lite nykomponerad. Simon och Micke på backen ( det mest rutinerade vi har) och Gustaf (comeback), Tom och Jakob.

Vi får ladda om till nästa vecka, då vi återigen spelar hemma. mot Södra Wätterns IF.
Gällande seketariat, så kommer jag att lägga ut ett schema framåt, då endast 1 familj anmält sig.